Stroming in jubileum kookboek Euro-Toques

3 oktober 2016

Euro-Toques heeft ter ere van hun 30-jarig bestand een prachtig gezamenlijk luxe kookboek uitgebracht, waarin ieder lid van Euro-Toques Nederland zijn eigen speciale pagina krijgt. Zo ook Stroming met een prachtig gerecht van onze souschef kok Erik Slikker en zijn rechterhand Joey Bokma.

Reeds 29 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam op te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

In Nederland werd deze missie opgepakt door niemand minder dan o.a. Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg. De boodschap van destijds is nog immer actueel en het aantal leden van Euro-Toques Nederland, dat na een strenge selectie wordt toegelaten, groeit. Vooral jonge toonaangevende chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfood cultuur en terug naar de natuur, en dat in een passende prijs kwaliteit verhouding.

Het kookboek: hard cover, 128 pag, absoluut milieu vriendelijk papier, gebonden uitgave. Verkoopprijs € 17,95 verkrijgbaar in ons restaurant.
euro-toques-kookboek-2

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *