Geheim van de Chef

11 juli 2015

Chocolademousse

Nodig:

  • 250 gram chocolade (wit, melk of puur)
  • 500 gram slagroom (ongezoet)
  • 50 gram suiker
  • 50 gram water
  • 2 bladeren gelatine

Bereidingswijze:

  • weeg alle ingrediënten nauwkeurig af
  • week de gelatine bladeren in koud water
  • klop de slagroom luchtig
  • breng de suiker en het water samen aan de kook en los daar de gelatine in op
  • voeg daar de chocolade bij zodat het geheel samen smelt
  • roer het geheel tot een gladde emulsie
  • laat het geheel samen terug koelen tot het op lichaamstemperatuur is
  • meng eerst 1/3 van de luchtige slagroom met de chocolade
  • als de chocolade goed gemengd is voeg dan de rest van de slagroom toe
  • laat het geheel 2 uur uitharden in de koelkast

Geniet!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *