Stroming nummer 20 Misset Koffie Top 100 van 2015

17 september 2015

oorkonde #20 koffie top 100 2015 001Maandag 14 september 2015 is de ranglijst van de 100 beste koffiezaken van Nederland gepresenteerd in studio 21 Hilversum door Misset Horeca. Afgelopen jaar ontving Stroming eten & drinken de oorkonde binnen de top 100 voor ‘snelste stijger’ met een stijging van maar liefst 75 plaatsen naar nummer 17 van Nederland. Maar ook dit jaar behoren we volgens de vakjury tot de beste 20 van Nederland.

Een veelvoorkomend euvel in koffieland is het contract tussen kopje en koffie. Is de koffie juist prima op temperatuur dan is het kopje nogal eens te heet, of juist andersom. We beginnen hiermee omdat bij Stroming juist opvalt dat de lungo perfect is. ‘Aangenaam, volle smaak, prettige temperatuur en dus meteen te drinken’, merkt het jurylid op. In deze prettig ingerichte zaak valt het op dat met duidelijke protocollen wordt gewerkt. Of het nou gaat om het inzetten van de borden of de bereiding van de koffies. Het gebeurt ‘volgens het boekje’. Barista Tessa laat op deze drukke zondagmiddag geen enkele steek vallen. Na ieder kopje maakt ze haar werkstation weer even schoon – van groep tot stoompijpje – en zo hoort het. De espresso komt met een glaasje water. Bij de lungo en de espresso een likeurtje met slagroom.

Bovenstaand de bevindingen van de vakjury. Super trots op deze erkenning en weer zo hoog te eindigen in deze ranglijst. Sinds kort hebben we ook slow coffee, zo mooi puur van smaak en echte belevenis voor onze gasten. Zoveel passie voor ons vak, we willen onszelf blijven ontwikkelen, alles stroomt, alles is in beweging…

Wij werken met koffie van Peeze, een Nederlandse brander. onze koffie is in alle opzichten bijzondere koffie. Een combinatie van de rijke geschiedenis, het gebruik van alleen de allerbeste koffiebonen, de hoogste kwaliteit tijdens het productieproces en een duidelijke keuze voor duurzaamheid. Het uiteindelijke resultaat een kopje koffie bij Stroming om van te genieten, waarbij wij de wereld om ons heen niet vergeten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *